// ایوو - نیل گشت

ایوو

Yiwu

درباره شهر

تاریخچه

ایوو در سال ۲۲۲ پیش از میلاد به‌عنوان روستای ووشانگ (Wushang) در دوران پادشاهی سلسله کین بنیان‌گذاری شد. در سال ۶۲۴ پس از میلاد نام آن به روستای ایوو تغییر کرد. تجارت از همان ابتدا در این شهر اهمیت داشته است چراکه خاک زمین‌های اطراف برای کشاورزی مناسب نبود. حتی پیش از دهه ۱۶۰۰، مردان ایوویی سوزن‌های خیاطی، نخ، تکه‌های قند و کالاهای کوچک دیگری را در سبدهایی از جنس بامبو ریخته و بر شانه از روستایی به روستای دیگر می‌رفتند تا آن کالاها را با پر مرغ مبادله کنند. پر مرغ هم به‌عنوان کود زمین یا برای ساخت گردگیرها برای صادرات استفاده می‌شد. این سنت «قند درازای پر مرغ» به بخش پررنگی از فرهنگ ایین شهر تبدیل شد.

 

با افزایش جمعیت تجارت کننده، بازارهای کلی‌فروشی اولیه حول‌وحوش دهه ۱۷۰۰ در ایوو به وجود آمدند. پس از انقلاب خلق چین در سال ۱۹۴۹، این بازار آزاد به‌عنوان پدیده سرمایه‌داری از ادامه فعالیت منع شد، درنتیجه مردم ایوو مجبور شدند تجارتشان را به‌صورت پنهانی و در خفا انجام دهند. پس از اصلاحات اقتصادی دنگ شیائوپینگ در ۱۹۷۸ بازار ایوو جان دوباره‌ای گرفت و به یکی از نخستین بازارهای آزاد تاریخ جمهوری خلق چین تبدیل شد. در می ۱۹۸۸ روستای ایوو شهر شد. و در سال ۱۹۹۵ ازنظر قدرت اقتصادی در رتبه ۴۷ میان ۱۰۰ شهر قدرتمند چین قرار گرفت و همان سال به‌عنوان تنها شهر ژجیانگ بود که دستخوش اصلاحات جامعی گردید. ایوو در سال ۲۰۰۱ در میان تمام شهرها و روستاهای چین ازنظر اقتصادی در رتبه نوزدهم قرار گرفت.

 

جغرافیا

ایوو در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهر هانگژو پایتخت استان و ۳۰۰ کیلومتری شانگهای قرارگرفته است. نزدیک‌ترین شهر به آن دانگ یانگ است. ایوو شهری نسبتا کوهستانی محسوب می‌شود.

 

آب و هوا

ایوو از آب‌وهوای گرم و مرطوبی برخوردار است و معمولا با بادهای موسمی نیمه گرمسیری سروکار دارد. ازنظر آب و هوایی، آب و هوایی شبیه لندن، پاریس، کلن، ماستریچ، ژنو و نیویورک دارد. متوسط دمای هوا در سال به ۱۷ درجه می‌رسد. دمای هوا در تابستان‌ها و فصول گرم سال در بیشترین حالت به ۲۹٫۳ درجه در ماه جولای می‌رسد و سردترین زمان سال در ژانویه است که دمای هوا تا ۴٫۲ درجه می‌آید.

 

اقتصاد

این شهر به شهر و مرکز کالاهای مصرفی در چین شهرت دارد. بازار ایوو توسط شرکت گروه شهری کالاهای مصرفی ژجیانگ چین توسعه و مدیریت گردید. بازار کالاهای کوچک چین در ایوو برای ۶ سال متوالی جزو ۱۰۰ بازار آزاد برتر چین بود و چند سال هم در میان «بازارهای آزاد متمدن و شهری چین» قرار داشت. درواقع ایوو را تابلوی اقتصاد بازار چین می‌نامند که کالاهایی با کیفیات مختلف اما قیمت پایین‌تر عرضه می‌کند. سرمایه‌گذاری و حضور بازرگانان عربی و حوزه خاورمیانه پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در این شهر قوت گرفت؛ درنتیجه رفت‌وآمد عرب‌ها و مسلمانان به این شهر تجاری، مسجد و رستوران‌های زیادی در آن ساخته شدند. شواهد و ارقام نشان می‌دهند که ۱۴۰۰۰ بازرگان خارجی در این شهر زندگی می‌کنند، و به خاطر حضور سرمایه‌گذاران عرب و مسلمان، غذای حلال، نان و کباب به‌وفور دیده می‌شوند.

 

بازار کالاهای مصرفی چین (CCC) که بازار کلی‌فروشی بزرگ ایوو محسوب می‌شود در سال ۲۰۰۵ به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار کلی‌فروشی کالاهای مصرفی کوچک در دنیا توسط سازمان ملل متحد، بانک جهانی و مورگان استنلی قرار گرفت.

 

فرهنگ و مذهب

فقط کافی است چند قدم در این شهر قدم بزنید تا متوجه تنوع قومیتی در این شهر بشوید. از تمام کشورهای دنیا با قومیت‌های مختلف به ایوو می‌آیند تا هر چیزی از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد را با کمترین قیمت تهیه کنند. همین حضور بازرگانان خارجی موجب پدیده چند فرهنگی شده است به‌طوری‌که فرهنگ رایج در این شهر تقریبا بافرهنگ چینی فاصله زیادی دارد. نوعی فرهنگ بازاری در این شهر رواج یافته است که تنها خود همین بازرگانان و اهل تجارت از آن سر درمی‌آورند. علیرغم اینکه ساکنین و بیشتر فروشندگان بازارهای ایوو چینی هستند اما گویش و زبان‌های مختلفی در این شهر رایج است: از فارسی خودمان گرفته تا عربی و انگلیسی در این شهر می‌شنوید.

جمعیت قابل‌توجهی از این شهر مسلمان و کره‌ای هستند که در صادرات و واردات کالا مشغول هستند. جمعیت اندکی از ساکنین نیز یهودی هستند. یک کلیسای مسیحی بزرگ در این شهر در کنار مساجد مختلف برای مسلمانان وجود دارد که نشان از تنوع فرهنگی و دینی در این شهر دارد. ایوو تولیدکننده شماره یک جواهرات مد روز چین محسوب می‌شود.

 

حمل و نقل

ایوو ترمینال قطارهای بین‌المللی دوربرد است. مسیر قطار کانتینر ایوو-مادرید اسپانیا با ۸۱۱۱ مایل طولانی‌ترین خط ریلی کالا در دنیا به شمار می‌آید. کانتینرهای باری از طریق دریایی از چین از مسیر قزاقستان، روسیه، بلاروس، لهستان، آلمان، فرانسه به اسپانیا می‌روند. در سال ۲۰۱۶ مسیر مشابهی افتتاح شد که ایوو را به تهران پایتخت ایران وصل می‌کند. در سال ۲۰۱۷، سرویس قطار فریت بین ایوو و بارکینگ، لندن انگلستان افتتاح گردید.

بر اساس آمار اداره گمرک، مجموع ۶۵ قطار کانتینری در سال ۲۰۱۵ شهر را به مقصد اروپا و آسیای مرکزی و غربی ترک کردند. روزانه بیشتر از ۶۰ قطار از شهر هانگژو به ایوو می‌آیند. این شهر در کنار خطوط ریلی تعداد زیادی اتوبوس دارد که برای رفت‌وآمدهای شهری و برون‌شهری استفاده می‌شود.

مشخصات شهر

کشور: چین
پیش شماره تلفن: ۰۵۷۹